ANDROLOG.ro

Dr. Cristian Claudiu Ţupea

 
Jun
25

 

Sperma obţinută in urma masturbării (sau congelată – banca de spermă) se prepară în laborator. Următorul pas este introducerea lichidului seminal preparat în cavitatea uterină sincronizat cu momentul ovulaţiei. Monitorizarea ovulaţiei se face prin ecografie transvaginală (de preferat) sau cu teste de ovulaţie. În unele cazuri, stimularea ovariană şi declanşarea ovulaţiei cu o injecţie intramusculara cu HCG (Pregnyl) cresc şansele unei sarcini.

Logica din spatele acestei metode este următoarea: colul uterin este un obstacol major în calea spermatozoizilor, iar insemninarea direct în uter duce la şuntarea acestuia. În plus, metodele de preparare a spermei duc la selectarea spermatozoizilor cei mai apţi de fertilizare a ovocitului. În concluzie, mai mulţi spermatozoizi mobili aflaţi mai aproape de ovocit.

Din punctul de vedere al andrologului, această metodă se utilizează când numarul de spermatozoizi nu este foarte scazut (oligozoospermie uşoară/moderată) sau în cazurile de infertilitate fără o cauză identificată.

Mai jos aveţi o scurta animaţie de prezentare:

 

Adauga un comentariu